سیستمهای گرمایشی تابشی در ویلا سربندان

سیستمهای گرمایشی تابشی در ویلا سربندان
سیستمهای گرمایشی تابشی، یک سیستم شناخته شده برای ساختمانهای مسکونی و صنعتی است. این سیستمهای کارآمد، گرما را از طریق کف، دیوارها یا سقف ساختمان منتقل میکنند. همانطور که از نام آنها میتوان متوجه شد، این سیستمها بیشتر به انتقال گرمای تابشی یعنی انتقال مستقیم گرما از یک سطح گرم به محیط و اجسام، از طریق تابش، متکی هستند.
سیستمهای گرمایشی تابشی در ویلا سربندان
سیستمهای گرمایشی تابشی از کف با مزایایی همچون عملکرد بیصدا و بهرهوری بالا در انرژی شناخته میشوند. از آنجا که منبع گرما در زیر یک پوشش قرار دارد، با حرکت هوای گرم به سمت بالا و جابجایی هوای خنکتر، افزایش دما به طور یکنواخت انجام میگیرد. این تغییرات همچنین اجازه میدهد تا گرم شدن هوا، بدون هیچ اجبار یا سختی، اتفاق بیفتد.
نصب سیستمهای گرمایشی تابشی باعث ایجاد مزاحمت برای افراد، تولید گرد و غبار و مواد آلرژیزا و … نمیشود؛ در حالیکه اگر نشتی هوای گرم را از ساختمان، عایقبندی کنید، رفاه و آسایش افراد داخل ساختمان، بهتر خواهد شد.
همچنین گرمایش تابشی از کف، هزینه کمتری را نسبت به سیستمهای گرمایشی مبتنی بر مشعل ارائه میدهد. حداکثر صرفهجویی در مصرف انرژی با این سیستمها امکانپذیر خواهد بود. بنابراین میتوان انتظار داشت که برای پروژههای ساختمانهای نوساز و مدرن، سیستمهای گرمایشی تابشی بسیار کارآمد باشند.
مناسب برای هر مکان
سیستمهای گرمایشی تابشی از کف یک گزینه عالی برای خانوادههایی است که دارای فرزند هستند. همچنین برای ساخت مدارس و مهدهای کودک هم این سیستمها بسیار ایدهآل است.
سیستمهای متداول گرمایشی عموماً جریان هوای گرم را به سمت بالا حرکت میدهند و قسمت پایین اتاق، همیشه به طور مؤثر گرم نمیشود؛ زیرا هوای گرم همیشه تمایل به بالا رفتن دارد. به همین دلیل، بچههای کوتاه قد، نمیتوانند از هوای گرم بهره ببرند. این میتواند به طور بالقوه منجر به مشکلاتی برای سلامتی آنها شود. این در حالی است که سیستم گرمایش تابشی از کف، گرما را از پایین به بالا هدایت میکند؛ این ویژگی، رفاه و آسایش را برای تمام اعضای خانواده تامین مینماید.
نصب سیستمهای گرمایشی تابشی در خانههایی با اتاقهای بزرگ و سقف بلند، بسیار توصیه میشوند. سیستمهای سنتی متداول در این موارد، چندان کاربردی و عملی نیستند، زیرا فقط باعث گرم شدن قسمت بالایی اتاق میشوند و انرژی را به هدر میدهند. این سیستمها نه تنها برای ساختمانهای مسکونی، بلکه برای صنایع، کارگاهها، کسب و کارها، سوله و محوطههای تولیدی هم مناسب است. نام سیستم گرمایشی تابشی را برای گلخانهها یا سولههای تولید محصولات صنعتی بسیار شنیدهایم.
انواع سیستمهای گرمایشی تابشی از کف
سیستمهای گرمایشی تابشی از کف را میتوان براساس محیطی که برای انتقال گرما استفاده میشود طبقهبندی کرد؛ به این ترتیب، این سیستمها به صورت گرمایش از کف با هوای گرم، گرمایش الکتریکی و گرمایش هیدرونیک تعریف میشوند. توضیحات هر یک را در قسمت زیر مشاهده میکنید:
۱) سیستم تابشی از کف، هوای گرم (Air-heated radiant floor system)
در پیکربندی این سیستم، هوای گرم از طریق مجرای زیر زمینی دمیده میشود و باعث گرم شدن محیط میشود. محدودیت اصلی در این سیستمها این است که هوا نمیتواند گرمای زیادی را در خود نگه دارد، بنابراین این سیستمها برای ساختمانهای مسکونی مناسب نیستند.
۲) سیستم تابشی از کف، برقی (Electric radiant floor system)
در این سیستمهای گرمایشی تابشی، از کابلهای گرمایشی یا تشکهای پلاستیکی رسانا که در کف تعبیه شدهاند استفاده میشود. محدودیت اصلی سیستمهای تابشی از کف، برقی، وابستگی آنها به گرمایش مقاومت است؛ در صورت بالا بودن قیمت کیلووات ساعت میتواند منجر به هزینههای عملیاتی بسیار بالایی شود.
سیستم گرمایش تابشی برقی را میتوان به گونهای طراحی و نصب کرد تا در مواقعی که قیمت برق پایینتر است، در ساختمان کار کند که معمولاً در ساعات کم مصرف در نظر گرفته میشود و گرمای بیشتری را در کف، ذخیره میکند.
این سیستمهای گرمایشی تابشی همچنین در ساعات اوج مصرف برق، خاموش شود و اگر جرم حرارتی آن به اندازه کافی زیاد باشد، کف میتواند از ۸ تا ۱۰ ساعت بدون مصرف برق، گرما را منتشر کند. نصب این نوع سیستمها با توجه به مصرف برق باید بسیار دقیق و هوشمندانه انجام شود چرا که در صورت انتخاب نادرست، هزینههای جاری میتواند در ساعات اوج مصرف برق، به طرز چشمگیری افزایش یابد.
۳) سیستم تابشی از کف، هیدرونیک یا آب داغ (Hydronic (hot water) radiant floor system)
این سیستمهای گرمایشی تابشی در بین سه نوع سیستم تابشی از کف، محبوبترین و مقرون به صرفه هستند و برای ساختمانهای مسکونی نیز مناسب میباشند. ساکنین خانه میتوانند از یک ترموستات برای کنترل گرمایش اتاق استفاده کنند. آب گرم بویلر از طریق لولههای هیدرونیکی که به طور مساوی در زیر کف ساختمان توزیع شدهاند، پمپ میشود.
توزیع بین لولههای مختلف از طریق یک قالب، کنترل میشود. سیستمهای Hydronic، نیاز به حداقل تعمیرات و نگهداری دارند و میتوانند بین تیرچهها در زیر کف نصب شوند.

انواع روشهای نصب و راه اندازی سیستمهای گرمایشی تابشی از کف
سیستمهای گرمایشی تابشی از کف را میتوان به دو دسته تاسیسات مرطوب و خشک طبقهبندی کرد. توجه داشته باشید که این طبقهبندی مستقل از محیط انتقال گرما است؛ کلمات مرطوب و خشک به لولهکشی هیدرونیک یا مقاومت الکتریکی اشاره ندارند. به توضیحات تکمیلی در این باره دقت کنید:
۱) نصب مرطوب (Wet installation)
این، قدیمیترین نوع نصب برای سیستمهای گرمایشی تابشی از کف است. کابلهای الکتریکی، تشکها یا لولههای هیدرونیک در یک تخته بتنی ضخیم یا کف بتنی نازک، تعبیه شدهاند؛ به این معنی که این نوع نصب از نصب نوع خشک، گرانتر است. سیستم هیدرونیک تابشی از کف برای گرم کردن کف و هوای اتاق زمان بیشتری صرف میکند، اما جرم حرارتی زیاد بتن، پس از خاموش شدن سیستم، اثر گرمایشی را برای چندین ساعت حفظ میکند.
۲) نصب خشک (Dry installation)
نصب خشک، ارزانتر و به طور کلی راحتترین نوع سیستمهای گرمایشی تابشی است. کابلهای گرمایشی، تشکها یا لولهها در یک محفظه هوا در زیر زمین نصب میشوند، به عبارتی دیگر، این تاسیسات در بتن قرار نگرفتهاند، در نتیجه، گرم شدن، سریعتر از یک مکان مرطوب اتفاق میافتد. در این پیکربندی، سیستم باید در دمای بالاتر کار کند، زیرا تجهیزات گرمایشی در مواد کف، قرار نگرفتهاند.
برای هرگونه مشاوره جهت خرید و فروش در جابان دماوند با تیم املاک کوشان در تماس باشید. اولین معامله انجام می شود، موفقیت زمانیست که ارتباط خریدار یا فروشنده با واسطه تکرار شود.
مجید حاجی اکبری: ۰۹۱۲۴۰۴۳۷۸۲
علیرضا اصفهانی: ۰۹۱۲۲۱۷۹۲۶۵