راهنمای جامع خرید ویلا

راهنمای جامع خرید ویلا
راهنمای جامع خرید ویلا این موضوع مهم در انتخاب و داشتن یک ویلای ایدهآل در دماوند نیز برایتان صادق خواهد بود، پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
راهنمای جامع خرید ویلا
در این قسمت از راهنمای جامع انتخاب درست یک ویلا برای خرید و این که یک ویلای برازنده چه خصوصیاتی دارد؟ یا این که بهترین انتخاب ویلا در دماوند مستلزم چه شرایطی خواهد بود را بررسی خواهیم کرد.
کدام مکان برای ساخت ویلا مناسب است؟
سوالی که پاسخ آن در تصمیم شماست، این که میخواهید در مناطق برند و مطرح دماوند شروع کنید که قیمت زمین در کمترین حالت متری ۲ میلیون تومان خواهد بود
گفتیم که حداقل قیمت زمین متری … تومان است یعنی چه؟
این بدان معنی است که زمین درست است در مناطق برند و معروف دماوند قرار گرفته اما در ضعیفترین موقعیت خود قرار دارد یعنی فاصله دور از شهر، مسیر گل و شل، عدم امتیاز برق یا گاز و با فاصله دور تا علمک گاز و تیر برق قرار دارد، حومه شهر، خارج بافت، جنگلی جلگهای، فاقد سند یا سند شورایی، در کنار رودخانه قرار دارد، در حریم برق فشار قوی قرار دارد، کاربری مسکونی ندارد و مواردی از این دست.
بهترین زمین برای ساخت ویلا
بهترین زمین برای یک ویلا باید شرایط زیر را دارا باشد. ارتفاع بلندتر از زمینهای همجوار، بدون مشرف، دید و چشمانداز باز، خاک سفت و مرغوب به علت عدم نشست ویلا، دارای سند ششدانگ مالکیت، واقع در شهرک با امنیت و امکانات کامل، دارای مجوز ساخت، درون بافت محل یا شهر، به صورت شمال جنوبی قرار گرفته باشد، دسترسی جادهای آسان و آسفالته، نزدیک به امکانات شهری و روستایی، مساحت بالای ۴۰۰ متر، قیمت مناسب.
بله شما باید برای ساخت ویلا ابتدا زمینی با نیمی از شرایط فوق را حداقل برگزینید تا در نهایت ویلای مطلوب خود را نظارهگر باشید.
حال گام بعد از انتخاب زمین، اخذ مجوز ساخت از مراجع ذیصلاح برای شروع عملیات ساخت میباشد.
شرایط و نحوه دریافت مجوز ساخت و پروانه ساختمان
قدم اول به همراه داشتن مدارکی چون اصل و کپی سند زمین، اصل و کپی شناسنامه مالک زمین، فیش پرداخت عوارض نوسازی سپس درخواست خود را به صورت کتبی باید به اطلاع شهرداری منطقه برسانید.
نماینده و کارشناس فنی از طرف شهرداری به محل میآید تا زمین را بررسی و نتیجه مشاهداتش را به صورت گزارش در اختیار شهرداری قرار دهد. چنانچه کارشناس تشخیص دهد که خلافی وجود دارد، نوع خلافی را گزارش داده و آنگاه شرایط خلافی در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح میشود.
شهرداری پس از آن که گزارش بازرس را دریافت نمود شرایط را سنجیده و تصمیم میگیرد که آیا “با توجه به شرایط محل احداث، بافت، نوع خاک، میزان تراکم و…، آیا امکان احداث چنین ملکی در زمین مذکور وجود دارد یا خیر؟”.
در این راه دوباره شرایط در قسمت بروکف بررسی و در نهایت به مالک امکان داده میشود که نقشه ملک را تهیه نموده و ارائه دهد.
مالک پس از این که نقشه را تهیه نمود و آن را به امضای یک معمار رساند، مجدد به شهرداری رجوع میکند، چنانچه نقشه فاقد مشکل و عیب و نقص باشد، توسط شهرداری تأیید شده و شهرداری یک فیش پرداخت عوارض را در اختیار مالک قرار میدهد و مالک باید همه عوارضهای ساخت و ساز را پرداخت نموده و در صورت تمایل به خرید تراکم، به ازای آن هزینهای را تقبل نماید.
تمام مدارک از برگههای مهندسی تا مفاصا حساب، فیش پرداخت عوارض و…، همه و همه بار دیگر به دقت بررسی خواهد شد و در صورت ارائه چنین مدارکی به شهرداری، پیشنویسی از پرونده ساختمان آماده میگردد و سپس معاون شهرسازی و شهرداری منطقه به همراه رئیس صدور پروانه ساختمانی، پیشنویس تهیه شده را تأیید نموده و در آخر پروانه ساختمان یا همان مجوز ساخت صادر میگردد.
به این نکته دقت داشته باشید در این مرحله، هنگامی که در دفترخانه شهرسازی حاضر میشوید لازم است که مهندس ناظر نیز به همراه مهرش حضور داشته باشد.
در پایان بگوییم هزینه اخذ پروانه ساختمان برحسب مساحت زمین، تراکم ساختمانی ملک مربوطه و همچنین قیمت منطقهای دارایی و حوزه درآمدی آن مشخص میگردد.
همانطور که اشاره شد گام نخست دریافت مجوز ساخت بود و شامل زمینهایی است که داخل بافت قرار دارند، البته هستند زمینهایی که خارج از بافت قرار دارند و امکان اخذ مجوز ساخت را ندارند اما اقدام به ساخت نموده و در نهایت با پرداخت جریمه، پایان کار را دریافت میدارند.

شرایط و نحوه دریافت پایان کار برای ویلا
ابتدا مالک باید اصل و کپی سند مالکیت به همراه اصل شناسنامه را تهیه نماید، چنانچه ساخت و ساز شما با هدف نوسازی بوده است باید فیش پرداخت نوسازی سال جاری را نیز به همراه داشته باشید. مالک میبایست این مدارک را در اختیار شهرداری قرار دهد. چنانچه مالک حضور ندارد، وکیل قانونی به همراه وکالت نامه محضری و مدارکی که ذکر شد میبایست به شهرداری مراجعه نماید.
کارشناس فنی پس از مراجعه به محل ساختمان و ویلای احداث شده، گزارشی را بر اساس مشاهداتش ارائه میدهد و چنانچه خلافی وجود داشته باشد مطرح میکند. کروکی ویلای احداث شده از دیگر مواردی است که در این قسمت باید ارائه گردد. گزارش تکمیل شده توسط مهندس ناظر که روند احداث ساختمان را تشریح میکند، نیز مورد نیاز است.
ملک در قسمت بروکف مجددا مورد بررسی قرار میگیرد و اگر ملک خلافی نداشته باشد دستوری برای انجام محاسبات صادر میگردد. اگر دارای خلافی باشد باید موضوع را در کمیسیون ماده ۱۰۰ و یا کمیسیون داخلی مورد بحث قرار دهند در این کمیسیون کتبا از مالک خواسته میشود ظرف ده روز خلافی را توضیح دهد.
در این قسمت محاسبات مطرح میگردند که شامل رسید عوارض به همراه گزارش ناظر و همچنین برگه اتمام بنا است. برگی که با نام اتمام بنا شناخته میشود در واقع پیشنویس پایانکار و تأییدیههای رییس بازرسی است.
با تأیید نهایی معاون شهرسازی، شهرداری و رئیس بازرسی و حضور در دفترخانه کار تمام میشود و پایان کار صادر میگردد.
اهمیت پایان کار آن جا ملموستر قابل درک است که دریابیم این سند اصالت و صحت ملک را تضمین مینماید. لازم به ذکر است که سند مالکیت تنها به ملکی تعلق میگیرد که دارای پایان کار باشد و برای هر گونه خرید و فروش ملک سند مالکیت کاملا ضروری است، بنابراین اهمیت پایانکار ویلا یا هر ملک دیگری را نمیتوان انکار کرد.
از آن جا که شهرداری مهندسینی را قبل از صدور پروانه ساختمانی و یا پایان کار به محل میفرستد و جزئیترین مسائل را قبل از صدور بررسی میکند و از آن جا که وجود هر گونه تخلف مانع از ارائه چنین اسنادی میگردد، بنابراین میتوان اطمینان حاصل کرد که ویلاهایی که دارای پایان کار و مجوز ساخت هستند کاملا مطمئن و قابل اعتمادند.
حال اسناد مربوطه را در اختیار دارید و آماده ساخت هستید! اکنون نوبت انتخاب مهندس ناظر و پیمانکار جهت ساخت میباشد. شخصی که صفر تا صد کار ساخت را به عهده بگیرد. در غیر این صورت خودتان به تنهایی میتوانید شروع کنید، البته باید بدانید در این راه نیاز به صرف وقت و انرژی و تامین مصالح و …. نیز وجود دارد.
برای هرگونه مشاوره جهت خرید و فروش در جابان دماوند با تیم املاک کوشان در تماس باشید. اولین معامله انجام می شود، موفقیت زمانیست که ارتباط خریدار یا فروشنده با واسطه تکرار شود.
مجید حاجی اکبری: ۰۹۱۲۴۰۴۳۷۸۲
علیرضا اصفهانی: ۰۹۱۲۲۱۷۹۲۶۵